Hangpancsi (hangterápia gyerekeknek)

 

Rohanó világunkban a gyerekeknek nagy szükségük van a nyugodt harmonikus energiákra. Segítséget jelenthet számukra a tibeti hangtálakkal, gonggal és egyéb hangterápiás eszközökkel történő játékos foglalkozás  és relaxáció. A Misi Mókus Magánóvodában az országban elsőként indítottunk Hangpancsi heti foglalkozásokat, a terápiás módszer kifejlesztője, Szedlacsek Katalin vezetésével.

 

A hangtálakkal való játék inspirál, növeli a kreativitást és hatással van a magatartási és viselkedési problémákra, az egészséges önbizalom és megfelelő önértékelés kialakítására, oldja a teljesítménnyel kapcsolatos szorongást, fejleszti a hallásfigyelmet, az önfegyelmet, harmonizálja a csoportot. Egy hangburokban vannak ilyenkor a gyerekek, hiszen a hangokkal történő ellazulás csillapítja a félelmet és a belső nyugtalanságot, elősegíti a felfogó képességet, egyedi módon segíthet a figyelemzavaros gyermekeknek is.

A hangtálak hatása

A hangtálak három síkon hatnak az emberre. Az első sík a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és a tudat egységének megteremtéséhez. A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgéseken keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben nagyon erőteljes hatásokat indít el. Képes feloldani a fizikai blokkokat. Ezen kívül a tálak hangja megérinti a legbensőbb énünket, harmóniát teremt lelkünkben és testünkben.

Hogyan fejleszt?

A gyerekek nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami komplexen fejleszti a gyermekek készségeit, mely készségek fejlettsége alapfeltétele az iskolai jó teljesítménynek, a boldog gyermeki létnek. Azon kívül, hogy a gyermekek nagyon jól érzik magukat a hangtál-foglalkozásokon, segíti a motorikus fejlődést, a mozgáskoordinációt, a beszéd-, írás- és olvasási készséget, elősegíti az összpontosítást, valamint jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre is.

A megfelelő alkalmazás esetén a hangtálakkal számos pozitív hatást lehet elérni. Nyugtatóan hatnak, javul a közérzet, mély   nyugalmi állapot jön létre, ugyanakkor növeli az éberséget, a koncentrációs – és érzékelő képességet és a kreativitást,   így jótékonyan befolyásolja a tanulási képességeket, növeli az önbizalmat. Természetesen a hangtálakkal történő foglalkozásoknál sem lehet szétválasztani a fejlesztendő területeket egymástól, minden foglalkozás, játék több területre is hat:

  • a szociális magatartás
  • a motorikus
  • a kommunikáció
  • az érzékszervek
  • a „befelé figyelés”
  • a tériorientáció
  • a testtudat és testséma
  • a képzelet fejlesztése
  • a szülő-gyermek kapcsolat

 

Bakırköy evden eve nakliyat Bakırköy nakliyat Bakırköy nakliye Tuzla evden eve nakliyat Tuzla nakliyat Pendik evden eve nakliyat Pendik nakliyat Maltepe evden eve nakliyat Ataşehir evden eve nakliyat Beykoz evden eve nakliyat Acıbadem evden eve nakliyat Bahçeşehir evden eve nakliyat Evden eve nakliyat nakliyat İstanbul evden eve nakliyat Şehirler arası nakliyat Eşya Depolama Çekmeköy nakliyat Eşya depolama Bahçeşehir evden eve nakliyat Sancaktepe evden eve nakliyat Esenler evden eve nakliyat Göztepe evden eve nakliyat Bakırköy evden eve nakliyat Bakırköy nakliyat Esenler nakliyat Esenler Evden Eve Nakliyat Şişli evden eve nakliyat Başakşehir evden eve nakliyat Maltepe evden eve nakliyat Maltepe evden eve nakliyat