MisiMókus

Üdvözlünk a Misi Mókus Magánóvodában

Óvodánk a XVI. kerület Zuglóhoz közel eső részén, a Rákosi úton található. A célzottan megtervezett családi házhoz nagy és biztonságos játszóudvar is tartozik.

A gyerekek személyiségét figyelembe véve, a szülőkkel együttműködve alakítjuk ki a szeretetteljes családi légkört. Fontos számunka a mindennapos mese, vers, éneklés, környezettudatosságra való nevelés, az egészséges életmód szokásainak kialakítása és nem utolsó sorban a gyermek elsődleges és legfontosabb tevékenysége: a JÁTÉK.

A nevelési év során számos kulturális és egyéb programot szervezünk óvodásaink számára.

Szülői igénynek megfelelően a következő programokra van lehetőség: naponta játékos angol foglalkozás, úszás, néptánc, sakk-oktatás, zene-ovi.

Óvodánk Zilahi Józsefné és Stöckert Károlyné „óvodai nevelés játékkal, mesével” programja alapján dolgozik melyet kiegészítettünk Szedlacsek Katalin „zene, játék, öröm” programjával.

Misi Mókus módra…

A Misi Mókus Magánóvoda Budapest XVI. kerületének Zuglóhoz közel eső gyönyörű szép házában született. S mint ahogy vörös mókus fekete farokkal születik szerencse, úgy az is, hogy ebben a házban minden benne van ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Tudni való, hogy minden édesanya és édesapa körömszakadtáig védi kicsinyét, ezért szeretetünkkel, szakmai tudásunkkal mindent megteszünk, hogy amíg ő dolgozik tudni vélje, hogy gyermeke a legnagyobb biztonságban van.

Milyen ez az óvoda? Csakolyan, mint a többi óvoda. Arra neveli a gyerekeket, aminek majd felnőttkorukban hasznát veszik, hogy jól megállják a helyüket az élet küzdelmeiben.

Várunk szeretettel minden kis mókuskát, hogy sok-sok kalandon keresztül a Misi Mókus Magánóvodában gyűjtse össze az összes tapasztalatait, bölcsességeit, tudását; és várunk szeretettel minden kedves szülőt, hogy közösen megtapasztaljuk, hogy nem kell keresnünk az örökké termő fát, mert annak gyökerei gyermekünkben rejlik!

Fotók Misi Mókus birodalmából


PROGRAMOK, ESEMÉNYEK

 

Bojtár az állatokat terelő puli kutya és még sokan mások vártak minket egy csodálatos őszi napon, ahol hatalmas barátságok születtek állatok és gyermekek között. Még sokszor visszajövünk a Sarkad Udvarba, hogy e tiszteletreméltó barátságot ápoljuk.

Vendégünk volt a Habakuk Bábszínház. A kelekótya kiskakas című mesét Csukás István bácsi olyan jól megírta, hogy öröm volt Zoltán és Eszter előadásában látni.

A Mozgáskotta Módszer komplex mozgás- és személyiségfejlesztő program. Örömünkre szolgál, hogy óvodánkban is alkalmazzuk. A gyerekek nagy kíváncsisággal fogadták és fogadják minden héten.

A törökbálinti Almáskert almafái a világ legfinomabb almáit növesztették nekünk. A vendéglátás és élmények felejthetetlenné tették ezt a napot számunkra.

MisiMókus2 (1)

Iskola előkészítő

A Misi Mókus Magánóvodában figyelmet szentelünk annak, hogy az 6-7 éves korú gyermekeink számára megkönnyítsük az iskolakezdést.

Fontos a kellő átmenet óvodából az iskolába, a módszeres fejlesztés elengedhetetlen a sikeres iskolakezdéshez.

Szükséges készségek és képességek, amelyekre mind nagy figyelmet fordítunk az iskolaérettség elérése érdekében

Tényleg csak azon múlna, hogy okos és ügyes? Vagy talán azon, hogy 6 éves lett? Mikor menjen iskolába a gyermek?

„Nem az a célunk, hogy gyermeke gyorsan megtanuljon írni és olvasni, hanem hogy elsajátítsa mindazokat a képességeket és készségeket, amelyekkel biztos alapokra fektetjük az iskolai tanulás folyamatát.”

HANGPANCSI

Rohanó világunkban a gyerekeknek nagy szükségük van a nyugodt harmonikus energiákra. Segítséget jelenthet számukra a tibeti hangtálakkal, gonggal és egyéb hangterápiás eszközökkel történő játékos foglalkozás és relaxáció. A Misi Mókus Magánóvodában az országban elsőként indítottunk Hangpancsi heti foglalkozásokat, a terápiás módszer kifejlesztője, Szedlacsek Katalin vezetésével.

MOZGÁSKOTTA

Elindult a Mozgáskotta programunk

A Mozgáskotta Módszer komplex mozgás- és személyiségfejlesztő program. Örömünkre szolgál, hogy már óvodánkban is alkalmazzuk. A gyerekek nagy kíváncsisággal fogadták és fogadják minden héten.

Nyári táborok a Misi Mókus Magánóvodában

A nyári időszakban különböző projektekkel készülünk a gyerekeknek. Olyan táborhetekben gondolkodtunk, amelyre a nevelési évünk folyamán nem volt módunk megvalósítani, a nyár szabadságában viszont elengedtük a fantáziánkat. Táborheteink: a víz fontossága, festés másképp, tánc-jóga-zumba, gyöngyhét, Micimackó hét, origami hét, a nem-szeretem-állatok hete, “süssünk, főzzünk kedvünkre” hét és egészség-hét.

Misi Mókus munkatársai

Misi Mókus Magánóvoda

1161 Budapest, Rákosi út 50.

E-mail: misi.mokus.ovoda@gmail.com

Telefon: +36 30 419 4277

Nyitvatartási idő: minden hétköznap 7:30 – 17:30

Írj nekünk!

[contact-form-7 id=”521″]

PARTNEREINK