Mozgáskotta

„A Mozgáskotta módszer egy új szemléletet érvényesít, miszerint játszva, könnyedén és vidáman tanulunk. A mozgásfejlesztésen túl folyamatos sikerélményhez juttatja a gyermekeket, újabb és újabb mozgásos cselekvésre ösztönzi őket.”

A Magyar Gábor által megálmodott Mozgáskotta módszer egy komplex személyiségfejlesztő eljárás, amely játékos és szórakoztató módon fejleszti a gyermek képességeit életkori sajátosságaihoz igazodva. Nyelvfüggetlen, univerzális játék során egyaránt fejleszti a mozgásos és gondolkodási funkciókat. 

A mozgáskotta módszere különösen ajánlott azoknak a 4-8 éves gyerekeknek, akik:

  • mozgásfejlesztése ajánlott,
  • erőnléte, állóképessége, ügyessége tovább fejleszthető,
  • figyelem-, emlékezet-, koncentrációs zavarral küzdenek,
  • téri tájékozódása nem pontos,
  • szoronganak a testnevelésben nyújtott teljesítményük kapcsán,
  • kevésbé köt le a testnevelés „hagyományos” formája.

A mozgáskotta abban az életkorban (fejlődési szinten) segíti a gyermekeket hatékonyan, ahol a verbális és tudatos tanulás még nem, vagy kevésbé jellemző. A módszernek az iskolaelőkészítésben is nagy szerepe van, változatossabbá és szórakoztatóbbá teszi az iskolára való felkészülést.

Mi a célja a mozgáskotta foglalkozásoknak?

Vidám, érdekes, izgalmas és változatos játékok sorozatán keresztül észrevétlenül fejleszti a gyermek mozgását, ügyességét, figyelmét és téri tájékozódását. Emellett fejleszti a számolási készséget, számok tanulását, üteme-, és ritmusérzékelését, színek és formák felismerését. Vagyis a gyermek komplett világérzékelését. 

A mozgáskotta módszerű foglalkozások tartalma életkoronként változó.

Kiscsoportos korban kerülnek bevezetésre a színek és különböző szimbólumok (állati alakzatok), amit élvezetes játékokkal egészítenek ki. A gyerekek hamar azonosulnak a kedves állatfigurákkal, színes eszközökkel.

4-5 éves kortól a már jól ismert szimbólumok mentén feladatsort (kottasort) kell végrehajtaniuk a gyerekeknek, kezdetben ez csak néhány jelet tartalmaz, mely ügyességük fejlődésével folyamatosan bővül. Ehhez a későbbiek során ritmusos, számolásos feladatok is társulnak, sőt saját kottasort is szívesen állítanak össze a gyerekek.

Bakırköy evden eve nakliyat Bakırköy nakliyat Bakırköy nakliye Tuzla evden eve nakliyat Tuzla nakliyat Pendik evden eve nakliyat Pendik nakliyat Maltepe evden eve nakliyat Ataşehir evden eve nakliyat Beykoz evden eve nakliyat Acıbadem evden eve nakliyat Bahçeşehir evden eve nakliyat Evden eve nakliyat nakliyat İstanbul evden eve nakliyat Şehirler arası nakliyat Eşya Depolama Çekmeköy nakliyat Eşya depolama Bahçeşehir evden eve nakliyat Sancaktepe evden eve nakliyat Esenler evden eve nakliyat Göztepe evden eve nakliyat Bakırköy evden eve nakliyat Bakırköy nakliyat Esenler nakliyat Esenler Evden Eve Nakliyat Şişli evden eve nakliyat Başakşehir evden eve nakliyat Maltepe evden eve nakliyat Maltepe evden eve nakliyat